Берковица и Монтана - 102.7FM
ПРОГРАМА
слушай радио berkk-m онлайн
berkk-m PLAY
  • Berkk-m радио 102.7FM
  • Поздрави по радио БЕРКК-М
  • www.iskamdaqm.bg - Заведенията в България на едно място!
  • Берковица
  • Монтана
finestre.bg - всичко свързано с дограмата
Новини News
Яденето на картофи четири пъти седмично води до здравословни проблеми

18 Май 2016, 16:46 | Видяно: 705 | Категория: Здравеопазване


Всеки знае, че чипсът не е диетичен. Ала сега експерти предупреждават, четвърде честата консумация на обикновени картофи под всякаква форма – печени, варени или като пюре – може потенциално да бъде лошо за нашето здраве.
Ново изследване твърди, че яденето на картофи четири пъти седмично може да бъде вредно и допринася за състоянието, което причинява инсулти и инфаркти, най-големите „убийци” на българите (и не само).   Проучването, цитирано от „Гардиън”, е първото, което идентифицира картофите като основен източник на високото кръвно налягане. „Установихме с висока степен на сигурност, че по-високият прием на печени, варени, пържени или във вид на пюре картофи е свързан с увеличен риск от хипертония”, посочват учените, базирани в американския град Бостън. Жените са особено изложени на опасност, въпреки че изследването е установило, че и двата пола са засегнати. Британският в. „Гардиън” отбелязва, че констатациите на учените са предизвикателство към съветите на британските официални здравни власти за това, какви храни британците трябва да ядат по здравословни причини – понастоящем хората са насърчавани към основни храни като картофи, тестени изделия, ориз и хляб. Въпросните учени обаче съветват картофите да бъдат замествани възможно най-често с не съдържащи скорбяла зеленчуци като начин да се храним здравословно. Любопитното е, че те не са открили връзка между яденето на чипс и повишен риск от високо кръвно налягане. Обаче учените не измерват приема на сол на хората, който може да повлие на техните констатации.

Коментари:
В ефир
ON AIR
ОБЯВИ
Строителна борса “Полихрон”
Обяви от радио Berkk-m
Фирмата е създадена през 2000г. с предмет на дейност търговия на едро и дребно със строителни материали. Тя поддържа на склад асортиментно от над 4000 артикула. Фирмата работи с водещи европейски и световни фирми – лидери в областта на строителството.      “Полихрон” ЕООД е фирмата, отворена към съвременните алтернативни строителни материали и настоящ партньор на редица строителни фирми в града и региона.   Осигурен транспорт за закупените материали, включващ доставка до адрес и разтоварване с автокранове.
Адрес: гр. Монтана, ул. “Диана” 19 – околовръстен път след бензиностанция SHELL.
Работно време: делнични дни от 8:00ч до 17:30ч, Събота от 8:00ч до 15:00ч

 Телефони за контакт: 096 300660
   Факс: 096 301560

Имейл: polihron_montana@abv.bg
Прозорци и врати на народни цени. ФИРМА "ФИНЕСТРЕ" Телефон за контакти: 0877306969
Обяви от радио Berkk-m
1