Берковица и Монтана - 102.7FM
ПРОГРАМА
слушай радио berkk-m онлайн
berkk-m PLAY
  • Berkk-m радио 102.7FM
  • Поздрави по радио БЕРКК-М
  • www.iskamdaqm.bg - Заведенията в България на едно място!
  • Берковица
  • Монтана
finestre.bg - всичко свързано с дограмата
Новини News
Ще подаде ли оставка доцент Георги Лозанов?

30 Юни 2015, 18:19 | Видяно: 1050 | Категория: Медии


Ще подаде ли оставка доцент Георги Лозанов след като в края на май председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) обяви, че ще се оттегли, ако проблемите в БНР не се разрешат за месец?
Въпросът е актуален към днешна дата, 30 юни, когато изтича срокът, поставен ат Лозанов на БНР да разрешат кризата. Напрежението обаче там продължава. Обстановката в радиото е първа точка от заседанието на СЕМ днес. До тази ситуация се стигна, след като стана ясно, че хонорарите са намалени заради задължителното съкращение с 10% на парите за възнаграждения. Вчера Управителният съвет на радиото реши до края на юли да прецизира правилата и критериите, по които се определят и изплащат хонорарите. "Поисках от директорите да анализират по какъв начин се определят и изплащат хонорарите в БНР в момента, дали има пропуски и недостатъци. Налице е определена аномалия. От годишната сума за допълнителни възнаграждения на работещите в "Хоризонт" в размер на 900 000 лева, почти половината от тях се усвояват едва от 23 ма колеги, а в "Хоризонт" работят 189 души", обясни генералният директор на БНР Радослав Янкулов. Програмният директор Иво Тодоров е бил освободен по взаимно съгласие, считано от 30 юни 2015 г, се казва още в излявлението. Самият Тодоров обаче твърди друго. "Току-що бях принуден да приема моето уволнение като програмен директор на БНР. УС на БНР внезапно реши днес, че програмният директор на БНР трябва да има висше образование "магистър" по публична администрация. И ми беше даден срок до 16.00 ч. да представя диплома, като се знае, че нямам такава. Това беше целенасочен ход, за да бъда игнориран", написа Тодоров във фейсбук. Той посочва и че съвсем скоро ще направи "пълно изявление" по случая. През април от поста беше освободен от поста директорът на програма "Хоризонт" Васил Чобанов. Служители на радиото продължават да искат оставката на генералния директор Радослав Янкулов, но той отказва да я подаде.

Коментари:
В ефир
ON AIR
ОБЯВИ
Прозорци и врати на народни цени. ФИРМА "ФИНЕСТРЕ" Телефон за контакти: 0877306969
Обяви от радио Berkk-m
Строителна борса “Полихрон”
Обяви от радио Berkk-m
Фирмата е създадена през 2000г. с предмет на дейност търговия на едро и дребно със строителни материали. Тя поддържа на склад асортиментно от над 4000 артикула. Фирмата работи с водещи европейски и световни фирми – лидери в областта на строителството.      “Полихрон” ЕООД е фирмата, отворена към съвременните алтернативни строителни материали и настоящ партньор на редица строителни фирми в града и региона.   Осигурен транспорт за закупените материали, включващ доставка до адрес и разтоварване с автокранове.
Адрес: гр. Монтана, ул. “Диана” 19 – околовръстен път след бензиностанция SHELL.
Работно време: делнични дни от 8:00ч до 17:30ч, Събота от 8:00ч до 15:00ч

 Телефони за контакт: 096 300660
   Факс: 096 301560

Имейл: polihron_montana@abv.bg
1