Берковица и Монтана - 102.7FM
ПРОГРАМА
слушай радио berkk-m онлайн
berkk-m PLAY
  • Berkk-m радио 102.7FM
  • Поздрави по радио БЕРКК-М
  • www.iskamdaqm.bg - Заведенията в България на едно място!
  • Берковица
  • Монтана
finestre.bg - всичко свързано с дограмата
Новини News
В детските градини ще се приемат и двегодишни малчугани

02 Юни 2016, 15:43 | Видяно: 868 | Категория: Образование и наука

 В детските градини вече ще могат да бъдат приемани и двегодишни малчугани, каза днес във Варна зам.-председателят на Националното сдружение на общините в република България /НСОРБ/ Теодора Дачева, която участва в семинар за ангажиментите на кметствата по прилагането на новия закон за предучилищното и училищното образование. Съорганизатори на обучението са НСОРБ, министерството на образованието и общината в крайморския град.
Приемането на двегодишните в детските градини засяга като проблем основно по-малките общини, в които няма ясли, посочи Дачева. По думите й около тази възможност обаче все още има доста въпроси. Дачева припомни, че яслите работят според изисквания на здравното министерство, а градините - на МОН, и синхронизирането им не е доразработено.
Един от сериозните ангажименти на общините в страната е изграждането на центрове или други звена за личностно развитие, каквото изискване е залегнало в новия закон, допълни Лилия Христова, председател на комисията на НСОРБ по образованието, младежта и спорта. По думите й има открити финансови въпроси около преструктурирането на училищата, както и около организацията на целодневното обучение за децата до седми клас. Христова каза още, че тъй като общините ще имат сериозни ангажименти около прилагането на новия закон, все още продължават преговорите с министерството по бюджета за образование за следващата година.

Коментари:
В ефир
ON AIR
ОБЯВИ
Строителна борса “Полихрон”
Обяви от радио Berkk-m
Фирмата е създадена през 2000г. с предмет на дейност търговия на едро и дребно със строителни материали. Тя поддържа на склад асортиментно от над 4000 артикула. Фирмата работи с водещи европейски и световни фирми – лидери в областта на строителството.      “Полихрон” ЕООД е фирмата, отворена към съвременните алтернативни строителни материали и настоящ партньор на редица строителни фирми в града и региона.   Осигурен транспорт за закупените материали, включващ доставка до адрес и разтоварване с автокранове.
Адрес: гр. Монтана, ул. “Диана” 19 – околовръстен път след бензиностанция SHELL.
Работно време: делнични дни от 8:00ч до 17:30ч, Събота от 8:00ч до 15:00ч

 Телефони за контакт: 096 300660
   Факс: 096 301560

Имейл: polihron_montana@abv.bg
Прозорци и врати на народни цени. ФИРМА "ФИНЕСТРЕ" Телефон за контакти: 0877306969
Обяви от радио Berkk-m
1