Берковица и Монтана - 102.7FM
ПРОГРАМА
слушай радио berkk-m онлайн
berkk-m PLAY
  • Berkk-m радио 102.7FM
  • Поздрави по радио БЕРКК-М
  • www.iskamdaqm.bg - Заведенията в България на едно място!
  • Берковица
  • Монтана
finestre.bg - всичко свързано с дограмата
Новини News
Общините искат повече правомощия за Общинска полиция

07 Юни 2016, 13:11 | Видяно: 746 | Категория: Общество


Националното сдружение на общините в България предлага полицаите от Общинска полиция да могат във всички населени места да съставят актове на нарушители, особено когато това касае посегателство над земеделско имущество. Това заяви изпълнителният директор на сдружението Гинка Чавдарова, след заседание на Националния съвет за превенция на престъпността. Тя уточни, че в момента само в няколко населени места общинските полицаи могат да съставят подобен тип актове, затова и със законодателна инициатива ще се направи опит този проблем да бъде решен. Освен това, от сдружението искат и районните полицейски управления да се отчитат пред местната власт, като това да става публично с участие на обществеността. 
Вътрешният министър Румяна Бъчварова призна, че досега прилаганите мерки не са дали необходимия резултат и затова се работи над нова концепция. Тя цели по-добра координация между отделните звена. 
По време на заседанието участниците са обсъдили и предстоящия летен сезон, както и мерките за сигурност, които ще бъдат предприети по курортите. Според Гинка Чавдарова, трябва да се подобри начинът, по който работят местните комисии, които имат различни правомощия. Така например в някои общини двама-трима души участват в близо 10 комисии, коментира председателят на НСОРБ. Тя настоява и за по-ефективни мерки от видеонаблюдението в общините и предлага глобите за нарушение на Закона за движение по пътищата, наложени и установени с камери да влизат в общинския бюджет. Така всяко населено място ще разполага с повече средства, за да развива системата си за видеонаблюдение, смята Чавдарова.


Коментари:
В ефир
ON AIR
ОБЯВИ
Строителна борса “Полихрон”
Обяви от радио Berkk-m
Фирмата е създадена през 2000г. с предмет на дейност търговия на едро и дребно със строителни материали. Тя поддържа на склад асортиментно от над 4000 артикула. Фирмата работи с водещи европейски и световни фирми – лидери в областта на строителството.      “Полихрон” ЕООД е фирмата, отворена към съвременните алтернативни строителни материали и настоящ партньор на редица строителни фирми в града и региона.   Осигурен транспорт за закупените материали, включващ доставка до адрес и разтоварване с автокранове.
Адрес: гр. Монтана, ул. “Диана” 19 – околовръстен път след бензиностанция SHELL.
Работно време: делнични дни от 8:00ч до 17:30ч, Събота от 8:00ч до 15:00ч

 Телефони за контакт: 096 300660
   Факс: 096 301560

Имейл: polihron_montana@abv.bg
Прозорци и врати на народни цени. ФИРМА "ФИНЕСТРЕ" Телефон за контакти: 0877306969
Обяви от радио Berkk-m
1