Берковица и Монтана - 102.7FM
ПРОГРАМА
слушай радио berkk-m онлайн
berkk-m PLAY
  • Berkk-m радио 102.7FM
  • Поздрави по радио БЕРКК-М
  • www.iskamdaqm.bg - Заведенията в България на едно място!
  • Берковица
  • Монтана
finestre.bg - всичко свързано с дограмата
Новини News
Борисов кани БСП да спасяват с ГЕРБ монумента на Бузлуджа, но с държавни пари

07 Юни 2016, 13:15 | Видяно: 769 | Категория: Политика


Премиерът Бойко Борисов покани БСП да спасяват заедно с ГЕРБ рушащия се монумент на комунизма на връх Бузлуджа. Това се случи по време на Празника на розата в Казанлък, на който министър-председателят бе гост заедно с представители на ГЕРБ и министри от кабинета.
"Дадоха ми проект за Бузлуджа, ще дам и на БСП да го видят, ако искат. Да направим нещо заедно, за да предотвратим разрухата там", призова левицата Борисов. По негови изчисления това щяло да струва на държавата 2,5 млн. лв. Премиерът ще разчита за проекта на професора по археология Николай Овчаров, "защото му вярвал". "Аз съм против непрекъснато да се отрича всичко и да се правят квалификации като тоталитарно изкуство. Казах само, че съм готов да говорим за този паметник на културата, защото и той е символ", каза Борисов. И напомни на ръководството на столетницата, че БСП е отказала да си върне собствеността на монумента, когато правителството й е предложило. По повод обвиненията на социалистите, че кабинетът вкарва страната в дългова спирала, премиерът отсече: "При мене банка не е фалирала. При мене всичко расте". Според проф. Николай Овчаров е възможно не само БСП и ГЕРБ да се обединят за възраждането на паметника на Бузлуджа, но и всички хора. Той е запознал Бойко Борисов с младата архитекта Дора Иванова, която му представила проекта си за консервация на паметника и превръщането му в Музей на националната памет, каза професорът по Bulgaria ON AIR.   "Другата седмица трябва да представим този проект, за да видим какво може да направи държавата за частичната реставрация на мозайката, но без пълно възстановяване - в един старинен вид и евентуалното превръщане в един музей", обясни Овчаров.

Коментари:
В ефир
ON AIR
ОБЯВИ
Прозорци и врати на народни цени. ФИРМА "ФИНЕСТРЕ" Телефон за контакти: 0877306969
Обяви от радио Berkk-m
Строителна борса “Полихрон”
Обяви от радио Berkk-m
Фирмата е създадена през 2000г. с предмет на дейност търговия на едро и дребно със строителни материали. Тя поддържа на склад асортиментно от над 4000 артикула. Фирмата работи с водещи европейски и световни фирми – лидери в областта на строителството.      “Полихрон” ЕООД е фирмата, отворена към съвременните алтернативни строителни материали и настоящ партньор на редица строителни фирми в града и региона.   Осигурен транспорт за закупените материали, включващ доставка до адрес и разтоварване с автокранове.
Адрес: гр. Монтана, ул. “Диана” 19 – околовръстен път след бензиностанция SHELL.
Работно време: делнични дни от 8:00ч до 17:30ч, Събота от 8:00ч до 15:00ч

 Телефони за контакт: 096 300660
   Факс: 096 301560

Имейл: polihron_montana@abv.bg
1