Берковица и Монтана - 102.7FM
ПРОГРАМА
слушай радио berkk-m онлайн
berkk-m PLAY
  • Berkk-m радио 102.7FM
  • Поздрави по радио БЕРКК-М
  • www.iskamdaqm.bg - Заведенията в България на едно място!
  • Берковица
  • Монтана
finestre.bg - всичко свързано с дограмата
Новини News
ВМРО: Побоят в "Ботунец" е пореден случай на нагла циганска престъпност

03 Юни 2016, 19:13 | Видяно: 792 | Категория: Политика

 ВМРО - Българско национално движение настоява институциите да не прикриват случващото се в ж.к. „Ботунец“ под етикета „битов“ инцидент. Това се казва в изпратена до медиите позиция на общинските съветници от ВМРО в София относно случая в столичния квартал, при който цигани пребиха българи, направили им забележка да намалят музиката.Става дума за пореден случай на нагла етническа циганска престъпност, а не за някакъв битов спор. Необходими са спешни и постоянни мерки за връщането на сигурността в квартала. Общинските съветници от ВМРО в София настояват за отделяне на повече полицейски сили, които да се на терен в квартала, а и въобще в целия район „Кремиковци“.

Съветниците настояват и за пълна ревизия на ползването на общинските жилища в „Ботунец“ и изгонване на нарушителите от тях. Крайно време е да се промени и наредбата за общинските жилища на територията на Столична община. Според тях трябва да бъдат изгонени недобросъвестни наематели, които не си плащат разходите, съсипват жилищата, преотдават ги под наем или ги ползват за развиване на всякаква криминална дейност.

Проблемът в „Ботунец“ е системен и не е от година или две. Циганите са превърнали блоковете във вертикално гето, средище на криминален контингент и инкубатор за всякакъв род престъпност. С мълчаливото съгласие на общински и държавни институции кварталът се циганизира, се казва още в позицията. Не малка част от общинския жилищен фонд е буквално превзета от цигани.

Още в началото на мандата казах, че в София се създават вертикални гета - в блоковете с общински жилища, дадени на цигани. Когато те дойдат, всички останали добросъвестни обитатели започват да напускат. И в „Люлин“, и в „Дружба“ има такива блокове, казва Карлос Контрера, председател на „Патриоти за София“. Не е нормално район като „Кремиковци“ да има една патрулка, която да обхожда целия район.

Трябват повече служители на реда на терен, а за „Ботунец“ вече е очевидно, че трябва и постоянно полицейско присъствие, допълва Контрера. Той заявява, че е време за действия, а не за обещания. По думите му министър Бъчварова вместо да се чуди как да прави икономии от заплати и осигуровки на полицаи, да предостави на СДВР повече хора и средства за осигуряване на реда и спокойствието в "Ботунец" и район „Кремиковци“.  

Коментари:
В ефир
ON AIR
ОБЯВИ
Прозорци и врати на народни цени. ФИРМА "ФИНЕСТРЕ" Телефон за контакти: 0877306969
Обяви от радио Berkk-m
Строителна борса “Полихрон”
Обяви от радио Berkk-m
Фирмата е създадена през 2000г. с предмет на дейност търговия на едро и дребно със строителни материали. Тя поддържа на склад асортиментно от над 4000 артикула. Фирмата работи с водещи европейски и световни фирми – лидери в областта на строителството.      “Полихрон” ЕООД е фирмата, отворена към съвременните алтернативни строителни материали и настоящ партньор на редица строителни фирми в града и региона.   Осигурен транспорт за закупените материали, включващ доставка до адрес и разтоварване с автокранове.
Адрес: гр. Монтана, ул. “Диана” 19 – околовръстен път след бензиностанция SHELL.
Работно време: делнични дни от 8:00ч до 17:30ч, Събота от 8:00ч до 15:00ч

 Телефони за контакт: 096 300660
   Факс: 096 301560

Имейл: polihron_montana@abv.bg
1