Берковица и Монтана - 102.7FM
ПРОГРАМА
слушай радио berkk-m онлайн
berkk-m PLAY
  • Berkk-m радио 102.7FM
  • Поздрави по радио БЕРКК-М
  • www.iskamdaqm.bg - Заведенията в България на едно място!
  • Берковица
  • Монтана
finestre.bg - всичко свързано с дограмата
Новини News
Инспекцията по труда в Монтана готви фалит на фирми заради забавени заплати

22 Февруари 2018, 20:17 | Видяно: 257 | Категория: Регион


Инспекцията по труда в Монтана проверява шест фирми в региона заради забавени заплати. Ако се установи, че не са изплатили дължимите възнаграждения на работниците си за последните три години, инспекцията ще поиска обявяването им в несъстоятелност, каза на пресконференция директорът Димитър Петров.
„Надявам се, че повечето от тези работодатели ще се издължат и ще избегнат съдебната процедура”, допълни той.
Според приетите законодателни промени, проверките обхващат периода от 1 февруари 2015 година досега. Първите искове за несъстоятелност на некоректни работодатели ще бъдат внесени в съда след 1 април т. г. Така, без никакви други условия  работниците ще могат да получат дължимите суми от Фонда за гарантиране на вземанията.
Две са фирмите в Монтана с големи задължения към работниците – частна болница  и предприятие за преработка на птиче месо. Останалите са по-малки дългове, между тях и кооперация с неизплатена заплата на един служител и магазин с 3-ма служители.
50 000 лева са забавените заплати в региона само за месец януари. Миналата година в област Монтана са  изплатени над 800 000 лева забавени заплати, Най-големите длъжници обаче все още не са изчистили плащанията докрай.

Коментари:
В ефир
ON AIR
ОБЯВИ
Прозорци и врати на народни цени. ФИРМА "ФИНЕСТРЕ" Телефон за контакти: 0877306969
Обяви от радио Berkk-m
Строителна борса “Полихрон”
Обяви от радио Berkk-m
Фирмата е създадена през 2000г. с предмет на дейност търговия на едро и дребно със строителни материали. Тя поддържа на склад асортиментно от над 4000 артикула. Фирмата работи с водещи европейски и световни фирми – лидери в областта на строителството.      “Полихрон” ЕООД е фирмата, отворена към съвременните алтернативни строителни материали и настоящ партньор на редица строителни фирми в града и региона.   Осигурен транспорт за закупените материали, включващ доставка до адрес и разтоварване с автокранове.
Адрес: гр. Монтана, ул. “Диана” 19 – околовръстен път след бензиностанция SHELL.
Работно време: делнични дни от 8:00ч до 17:30ч, Събота от 8:00ч до 15:00ч

 Телефони за контакт: 096 300660
   Факс: 096 301560

Имейл: polihron_montana@abv.bg
1