Берковица и Монтана - 102.7FM
ПРОГРАМА
слушай радио berkk-m онлайн
berkk-m PLAY
  • Berkk-m радио 102.7FM
  • Поздрави по радио БЕРКК-М
  • www.iskamdaqm.bg - Заведенията в България на едно място!
  • Берковица
  • Монтана
finestre.bg - всичко свързано с дограмата
Новини News
Пет камбани ще звънят в храма Свети Дух в Монтана

14 Юли 2016, 15:02 | Видяно: 1280 | Категория: Регион

снимка: Община Монтана

Изпълнител на строителните дейности на храм „Свети Дух в Монтана тази година е фирма „ Актив билдинг „ – София.  

760 хиляди лева е стойността на обществената поръчка, с която ще бъде почти цялостното завършен  храма  като строителен обект. Това съобщи главният инженер на община Монтана Камен Каменов.  Средствата бяха отпуснати допълнително и целево за храма с решение на  министерски съвет.
Строителството включва изграждане на електрическа, отоплителна, вентилационна  и ВиК инсталации, поставяне на  мазилки, подови настилка, фаянс, каменна облицовка на външната фасада, на пергола и на камбанарията, боядисване.
Пет камбани ще бъдат монтирани в камбанарията. Най-голямата ще тежи половин тон, най-малката е 60 килограма. Камбаните ще бъдат отлети от Виктор Лимонов в Пловдив. Най-вероятно първият камбанен звън ще прозвучи през октомври. Крайният срок за строителя е преди Коледа.
Това  което трябва да бъде свършено, за да бъде отворен храма вероятно следващата година е изработване на иконостас, изографисване на стените, поставяне на полюлейте и  вертикално планиране на пространството пред храма.

Коментари:
В ефир
ON AIR
ОБЯВИ
Строителна борса “Полихрон”
Обяви от радио Berkk-m
Фирмата е създадена през 2000г. с предмет на дейност търговия на едро и дребно със строителни материали. Тя поддържа на склад асортиментно от над 4000 артикула. Фирмата работи с водещи европейски и световни фирми – лидери в областта на строителството.      “Полихрон” ЕООД е фирмата, отворена към съвременните алтернативни строителни материали и настоящ партньор на редица строителни фирми в града и региона.   Осигурен транспорт за закупените материали, включващ доставка до адрес и разтоварване с автокранове.
Адрес: гр. Монтана, ул. “Диана” 19 – околовръстен път след бензиностанция SHELL.
Работно време: делнични дни от 8:00ч до 17:30ч, Събота от 8:00ч до 15:00ч

 Телефони за контакт: 096 300660
   Факс: 096 301560

Имейл: polihron_montana@abv.bg
Прозорци и врати на народни цени. ФИРМА "ФИНЕСТРЕ" Телефон за контакти: 0877306969
Обяви от радио Berkk-m
1