Берковица и Монтана - 102.7FM
ПРОГРАМА
слушай радио berkk-m онлайн
berkk-m PLAY
  • Berkk-m радио 102.7FM
  • Поздрави по радио БЕРКК-М
  • www.iskamdaqm.bg - Заведенията в България на едно място!
  • Берковица
  • Монтана
finestre.bg - всичко свързано с дограмата
Новини News
ПРИЗИВ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ

04 Април 2018, 11:50 | Видяно: 753 | Категория: Регион

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,           

Община Берковица полага непрекъснати усилия за осигуряване  и поддържане на чистотата. Служителите от ОбМ „Комунални дейности“ са ангажирани с поддържане хигиената в населените места, изчистване на нерегламентирани сметища и редовното извозване на отпадъците до Депо за ТБО в гр. Монтана. Всичко това е свързано с разходването на постоянен финансов ресурс, който се осигурява от местните данъци и Такса „Битови отпадъци“ на всеки един от нас. Разходите за обезпечаване на тези дейности непрекъснато нарастват и поради това община Берковица предприе действия по организиране на разделно събиране на отпадъци.
В тази връзка, в града на четиридесет и четири места са поставени комплекти трицветни контейнери, в които се събират определен вид отпадъчни материали като хартия, пластмаса и стъкло. Също така на четиринадесет места ще се поставят контейнери за биоразградими отпадъци. Върху всеки от тях е поставена обяснителна маркировка с информация за това какви отпадъци могат да се изхвърлят – обелки от плодове и зеленчуци, градински отпадъци, окосена трева или листа и други отпадъци от биологичен произход. Целта на разделното събиране не е само да се намали общият обем битови отпадъци от всяко домакинство и обществен обект, но и да се осигури суровина за производство на нови продукти, за които се използват допълнителни природни ресурси. Основният участник в процеса на разделно събиране сме ние хората, масовите потребители на опаковани стоки. Без участието на хората е невъзможно системите за разделно събиране да работят успешно. Ето защо, трябва да променим начина, по който сме изхвърляли боклука години наред. Когато убедим всички да участват и действаме заедно, разделното събиране ще бъде по-ефективно. От нас зависи да положим известно усилие. Така че, ако досега не сте изхвърляли разделно отпадъците си, започнете да го правите. Правете всичко, което допринася за опазването на околната среда и намалява количеството на боклуците. Така малките ежедневни усилия, които полагаме ще имат пряк и незабавен ефект върху заобикалящия ни свят. Убедени сме, че обединяването на усилията на Общинска администрация, бизнес и общественост ще допринесат за екологосъобразно и добро управление на разделно събраните отпадъци от опаковки. Наша обща отговорност и задължение е да събираме отпадъци разделно, по вид и естество! Така ще спомогнем за специфичното им третиране и дейностите по оползотворяването им, както и за намаляване разходите на Община Берковица за извозване, сепариране и депониране на отпадъците.    

Коментари:
В ефир
ON AIR
ОБЯВИ
Прозорци и врати на народни цени. ФИРМА "ФИНЕСТРЕ" Телефон за контакти: 0877306969
Обяви от радио Berkk-m
Строителна борса “Полихрон”
Обяви от радио Berkk-m
Фирмата е създадена през 2000г. с предмет на дейност търговия на едро и дребно със строителни материали. Тя поддържа на склад асортиментно от над 4000 артикула. Фирмата работи с водещи европейски и световни фирми – лидери в областта на строителството.      “Полихрон” ЕООД е фирмата, отворена към съвременните алтернативни строителни материали и настоящ партньор на редица строителни фирми в града и региона.   Осигурен транспорт за закупените материали, включващ доставка до адрес и разтоварване с автокранове.
Адрес: гр. Монтана, ул. “Диана” 19 – околовръстен път след бензиностанция SHELL.
Работно време: делнични дни от 8:00ч до 17:30ч, Събота от 8:00ч до 15:00ч

 Телефони за контакт: 096 300660
   Факс: 096 301560

Имейл: polihron_montana@abv.bg
1