Берковица и Монтана - 102.7FM
ПРОГРАМА
слушай радио berkk-m онлайн
berkk-m PLAY
  • Berkk-m радио 102.7FM
  • Поздрави по радио БЕРКК-М
  • www.iskamdaqm.bg - Заведенията в България на едно място!
  • Берковица
  • Монтана
finestre.bg - всичко свързано с дограмата
Новини News
Цветна феерия в галерия "Кутловица" в Монтана

14 Март 2018, 12:46 | Видяно: 419 | Категория: Регион

Повече от 60 платна живопис с много багри, настроение и цветни емоции на Венелин Захариев и Господин Господинов са подредени в Художествената галерия "Кутловица" в Монтана.
Това са изключително колоритни творци, категоричен бе изкуствоведът Любомир Мечков, който откри изложбата на Вен Зах и батко Джони.
"От доста време двамата имаха желание да направят тази изложба. Самият аз съм ги подтиквал, тъй като те са едни от творците, които работят непрекъснато, имат какво да покажат и мисля, че комбинацията от двамата е перфектна за една подобна изява."
Много приятели и ценители на изкуството дойдоха да уважат двамата известни монтански  художници в Галерия "Кутловица". Въпреки отсъствието си от страната, кметът Златко Живков също поздрави Венелин Захариев и Господин Господинов:
"Уважаеми Вен Зах, батко Джони, съжалявам, че не мога да бъда лично с вас в този момент. Видях вашата съвместна изложба преди официалното ѝ откриване и отпътувах за град Ичуан в Китай, зареден с енергията на творбите ви, тоест с духа на Северозапада", прочетоха от Общината поздравлението на кмета към творците. 
По около 30 пейзажа са нарисували и двамата талантливи приятели, които говорят с огромно уважение един за друг.
Ето какво сподели художникът Венелин Захариев за себе си, за художника Господин Господинов и за настоящата изложба - живопис:
"Изложбата се състои от двама души- аз съм старото поколение, той също е възрастен, но рисува по-свежо, защото просто рисува с душата си. Той направо е цветен- като приказка, като човек... Моите картини са други- по-мисловни, повече време ми е необходимо да ги направя, по съм близо до натурата..."
Цветната феерия от картини на художниците Венелин Захариев и Господин Господинов ще краси Галерия "Кутловица" до края на месец март. Пейзажите се продават, можете да ги разгледате в художествената галерия на бул. "Трети март" № 64 в Монтана.

Коментари:
В ефир
ON AIR
ОБЯВИ
Строителна борса “Полихрон”
Обяви от радио Berkk-m
Фирмата е създадена през 2000г. с предмет на дейност търговия на едро и дребно със строителни материали. Тя поддържа на склад асортиментно от над 4000 артикула. Фирмата работи с водещи европейски и световни фирми – лидери в областта на строителството.      “Полихрон” ЕООД е фирмата, отворена към съвременните алтернативни строителни материали и настоящ партньор на редица строителни фирми в града и региона.   Осигурен транспорт за закупените материали, включващ доставка до адрес и разтоварване с автокранове.
Адрес: гр. Монтана, ул. “Диана” 19 – околовръстен път след бензиностанция SHELL.
Работно време: делнични дни от 8:00ч до 17:30ч, Събота от 8:00ч до 15:00ч

 Телефони за контакт: 096 300660
   Факс: 096 301560

Имейл: polihron_montana@abv.bg
Прозорци и врати на народни цени. ФИРМА "ФИНЕСТРЕ" Телефон за контакти: 0877306969
Обяви от радио Berkk-m
1